dijous, 22 de maig del 2014

EL DIA A DIA DE LES NOSTRES COLÒNIES!!

Hola a tots i totes!!
Us saludem des de Can Solà! Els nens i nenes s'ho estan passant "pipa"!!
Ahir vam tenir una sorpresa!Els indis ens van venir a buscar a la carretera i van pujar a l'autocar!!Ah!! també vam haver de parar uns metres més enllà perquè el gran jefe indi estava al mig de la carretera i ens donava la benvinguda!!
Entre tots hem organitzat molt bé els llits amb els sacs de dormir, els pijames, les mudes de l'endemà preparades sota el matalà, el necesser....
A l'hora de dormir han estat bons minyons i a les 00:30 ja havien caigut tots ens mans dels seus dolços somnis. Ara bé, aquest matí....a les 6h ja hi havia qui es volia aixecar!I d'altres que a les 8h encara volíen dormir una estoneta més.
Mengen mooooolt (sembla que faci dies que no hagin tastat res, jaja). Col·laboren a parar i desparar taula, a netejar les taules, a escombrar...
El temps ens acompanya: al matí està núvol però a la tarda surt un sol molt calentonet! Avui semblava que volgués ploure però ha estat agafar els impermeables per si de cas i haver-los de tornar a deixar al cap de poc perquè el sol sortia.
En fi, aquí teniu una petita crònica del que estem fent!
A continuació teniu unes quantes fotos de diferents moments de les colònies.
Ens haureu de disculpar perquè estan barrejades (surten barrejats nens de 1r amb 2n i també estan barrejats els moments). Porten diferents càmeres i no tenim temps per fer una classificació de nens i de diferents moments.Així que hem fet un buidatge de les càmeres.
Desitgem que gaudiu de les fotos!
P.D: No sabem si podrem penjar més fotos demà o ens haurem d'esperar a arribar a l'escola.
Una abraçada molt gran,
les tutores de CI.



dilluns, 19 de maig del 2014

Tots i totes ho fem possible!!

HEUS AQUÍ EL RESULTAT DE TOT UN CURS DE TREBALL INTENS; EN EL QUE TOTS I TOTES HI HEU PARTICIPAT EN ALGUN MOMENT. NO CALEN GAIRES PARAULES, PERÒ SÍ US HEM DE DONAR UN FORT AGRAÏMENT I UNA GRAN LLOANÇA PER TOTA LA IL·LUSIÓ I EMPENTA QUE HEU POSAT, I POSEU, EN AQUEST PROJECTE. TOTS I TOTES FORMEM PART DE L' ESCOLA, I PLEGATS SOM CAPAÇOS DE REALITZAR EL QUÈ ENS PROPOSEM, AMB UN ÚNIC OBJECTIU: ELS NOSTRES INFANTS!!
EL PROJECTE NO S' HA ACABAT, PERÒ DES D' AQUÍ US VOLEM AGRAÏR, DES DEL COR, TOT EL QUÈ ENS ESTEU APORTANT. GAUDIU D' ALGUNES DE LES IMATGES QUE ,AIXÒ CONTINUA....


A L' ENDEMÀ.....






dimecres, 14 de maig del 2014

LA PETITA TORTUGA

Estem aprenent a controlar la nostra impulsivitat....i aquest conte ens ha ajudat molt.

“QUAN SIGUIS DINS TEU, POTS SEGUIR AQUESTS PASSOS: Em dic a mi mateix/a:
“STOP”
Respiro fondo
Dic com em sento
Quin problema tinc.
- DESPRÉS DESCANSA FINS QUE ELS TEUS SENTIMENTS NO SIGUIN TAN FORTS, FINS QUE ET SENTIS CALMAT o CALMADA”


dimarts, 13 de maig del 2014

CONTES PER TREBALLAR LES EMOCIONS

Us deixem aquest enllaç del PICASSA amb molts contes per treballar tot el món de les emocions.
Alguns d'aquests contes els nens i nenes ja els coneixen perquè els hem explicat a classe, els altres us els deixem a vosaltres, pares i mares, perquè gaudiu amb els vostres fills i filles d'una bona estona de lectura.
Desitgem que us agradin
Marta i Tere

 

Aquest enllaç el tindreu sempre a l'abast a la columna de la dreta, a l'apartat "Treballem els contes".

dilluns, 12 de maig del 2014

CONTES D'EDUCACIÓ EMOCIONAL: POR 4 ESQUINITAS DE NADA!


Aquest preciós conte ens parla de la diversitat, de com som de diferents tots nosaltres. Parla de l'acceptació, de la convivència...

Desitgem que us agradi tan com a nosaltres!!






dissabte, 10 de maig del 2014

CONTES D'EDUCACIÓ EMOCIONAL: MARE! DE QUIN COLOR SÓN ELS PETONS?

MARE! DE QUIN COLOR SÓN ELS PETONS?

Els personatges són una mare i un fill. Durant l’estona d’abans d’anar a dormir s’explica un conte. El nen li pregunta a la seva mare De quin color són els petons? i ella comença a explicar la gran varietat de petons que hi ha, tot comparant-los amb els colors com per exemple el verd, el taronja, el groc… sempre depenent del valor o del significat que associem al petó. La tendresa és present al llarg de tota la història.
Finalment, en Roger s’adona que els colors dels petons són els mateixos que els de l’Arc de Sant Martí. Quan arribem al petó de bona nit es simbolitza amb el color blanc i la mare li pregunta si sap com va néixer el color blanc, amb la resposta d’un petó que es van fer els colors de l’Arc de Sant Martí.


Us deixem l'enllaç del conte en castellà perquè el gaudiu igual que nosaltres ho hem fet a classe.

Si voleu veure les imatges i llegir-lo en català podeu clicar al següent enllaç:
PICASSA: MARE, DE QUIN COLOR SÓN ELS PETONS?

dijous, 8 de maig del 2014

Ens agrada col·laborar els uns amb els altres...d'aquesta manera tots sortim guanyant perquè aprenem dels altres! A més si ens posem d'acord i arribem a acords no ens passarà com l'ós i l'auró (arce)!





Hem d'acceptar a tothom tal i com és perquè tots i totes som diferents!




SORTIDA AL MUSEU AGBAR DE CORNELLÀ

El dimarts 6 de maig vam anar al museu AGBAR de Cornellà.
Vàrem arpendre moltes coses sobre l'aigua i vam ajudar a la Jaila, una granoteta que tenia moltes preguntes i no sabia les respostes! Amb els experiments que vam fer vam poder resoldre tots els seus dubtes!
Mireu que bé ens ho vam passar!






dissabte, 3 de maig del 2014

LES NOSTRES CABANES

AQUESTES DARRERES SETMANES EL CANDI REYES ( PARE DE P-5) HA FET LA PRESENTACIÓ DE LES CABANES DELS PATIS D' INFANTIL I INICIAL. ELS MÉS GRANS DE CADA CICLE VAREN FER DIFERENTS PROPOSTES DE CABANES PER CADUN DELS PATIS. EL CANDI, ESTUDIANT TOTS ELS DIBUIXOS, VA EXTREURE ELS TRETS COMUNS I LES INQUIETUDS DE TOTS I TOTES PER , FINALMENT, DISSENYAR UNES CABANES ÚNIQUES. EL DARRER PAS HA ESTAT PRESENTAR ELS DISSENYS ALS PROTAGONISTES I RECOLLIR LES SEVES SUGGERÈNCIES I PETITS CANVIS QUE LI VAN COMENTAR. ARA TOCA PODER FER QUE SIGUI UNA REALITAT, ÉS PER AIXÒ QUE US CONVOQUEM EL DIUMENGE 18 DE MAIG A LES 10 DEL MATÍ PER PODER COMENÇAR A CONSTRUIR EL NOSTRE NOU PATI. US ESPEREM!!!

dijous, 1 de maig del 2014

APRENEM A JUGAR ALS ESCACS

A finals del segon trimestre vam començar les clases d'escacs... Portem 3 classes i ja sabem moure moltes peces!!
Aprenem escacs els dijous al matí (1hora a la semana) i el Jordi és el professor que ens ensenya.
Els escacs ens agraden molt perquè té moltes coses positives!

Amb els escacs:
  • Treballem la presa de decisions: quines fitxes cal moure en cada moment.
  • Treballem la previsió de les conseqüències abans de fer els actes: preveure que si moc una fitxa si me la menjaran o no.
  • Despertem la imaginació.
  • Afavorirm la capacitat de concentració.
  • Reforcem les actituds de silenci, tranquil·litat, quietud.
  • Reforcem les actituds personals de respecte davant el company/a i el material necessari per al joc (tauler, peces...).
Us posem algunes fotos del primer dia!